ASC2 kampioen!!!

verslag van Pieter de Paus

De winter is nog niet helemaal voorbij, maar we zijn al kampioen in de 1e klasse.

Na de 5-3 winst van maandagavond tegen Reynaerde1, het gelijkspel  en het verlies van de nrs. 2 (Oegstgeest3 en InterNos1) staan we nu 3 punten “los” met nog slechts 1 ronde te gaan.

De uitwedstrijd bij Reynaerde1 was extreem spannend.
Lange tijd was er niet veel positiefs te melden. Het begon met remises. Alexander had steeds een iets betere stelling, maar meer werd ’t helaas niet. Nico kon, na lange zware druk, in het eindspel toch nog koelbloedig naar een eindspel met slechts koningen laveren. En Jeroen kwam uiteindelijk ook niet verder dan remise.
Na het verlies van Richie leken we ten onder te gaan. Rudolf kwam slecht te staan en ook Paul kreeg ’t heel moeilijk.
Ik zelf had het lange tijd lastig. Het aanbieden van een (overigens hopeloze) toren tegen een paard en een paardoffer werden resoluut genegeerd, maar in de totale chaos raakte mijn tegenstander snel de weg en al zijn stukken kwijt.
Rudolf wist intussen “met nog een laatste truc” een verloren eindspel met toren+pionnen te redden.
En Twan wist zelfs met goed spel te winnen. Ineens stonden we met 4-3 voor.
Paul zou volgens zijn tegenstander ergens verloren hebben gestaan, maar toen we allen rond hun bord stonden, had hij goede kansen in een eindspel van toren+6erij-pion tegen loper+paard. Door tijdnood ging de loper ook nog verloren en Paul haalde gretig het volle punt binnen.

Een typerende overwinning.

De start van het seizoen was een zeer ongeluk-kige nederlaag in Boskoop (zie het treffende verslag van Milko). Daarna volgden echter 5 soms zwaar bevochten overwinningen, met veel door hardnekkig spel verkregen late overwinningen.
Doordat de andere teams de punten onderling gelijkelijk verdeelden, zijn we nu al kampioen.
Alle spelers alvast bedankt, ook alle invallers.

De laatste wedstrijd is thuis op 31 maart tegen LSG6.

Reacties zijn gesloten.