Sander wint Van der Kemp bokaal

Op de dinsdag na pasen, 2 april, vond traditioneel de strijd weer plaats om de verse paaseieren, met als extra inzet de Van de Kemp-cup.
Helaas waren er slechts 15 spelers afgekomen op dit evenement. Zij gingen de strijd met elkaar aan, waaronder 3 jeugdspelers (Nick, Jeremy en Rens).
Zoals gebruikelijk werd er weer gespeeld in groepen, met 1 voorronde, gevolgd door de finale-groepen.

In de voorronde werd gespeeld in 3 groepen van 5 spelers. Voor de voorronde werd geloot, waarbij volgende de ratinglijst de spelers worden ingedeeld in lotingsgroepen, om zo een eerlijke verdeling van de groepen te krijgen.

Ook bij de Van de Kemp-bokaal staat gezelligheid voorop en worden er leuke partijen gespeeld.
In de voorronde is soms het sterkteverschil nog goed zichtbaar en dus waren er geen hele grote verrassingen met betrekking tot de plaatsing voor de finalegroepen.
Alleen in groep A eindigde 3 spelers op een gedeelde 1e plaats, alleen met 3 punten en gelijke SB. Loting moest uiteindelijk uitmaken wie er door gingen naar de finale-groep A. Sander en Wouter waren de gelukkigen…. Alexander had pech.

In de finalegroepen is het verschil in speelsterkte een stuk kleiner en worden de partijen interessanter. Maar belangrijker is dat het ergens om gaat, namelijk….. de prijzen.

De 3 finalegroepen bestonden uit 6, 5 en 3 s4elers.

In groep A waren de meeste spelers aan elkaar gewaagd. Niemand kwam zonder verliespartij uit de strijd. Sander en Paul verloren allebei 1 keer, Clement en Wouter allebei 2 keer.
Omdat Sander de onderlinge partij met Paul gewonnen had, won hij opnieuw de Van de Kemp Bokaal. Paul werd dus 2e en Wouter 3e, omdat hij van Clement had gewonnen.

Groep B was een prooi voor Pavlo. Alle partijen wist hij te winnen. Alexander werd 2e en Nico Bode en Anastasie gedeeld 3e . Het onderlinge resutlaat was ook remise, dus mochten beide een prijs uitzoeken.

Groep C had 4 spelers. De laatste ronde was Rens niet meer aanwezig. Nick wist in deze groep alle partijen te winnen. De andere spelers bleven op 1 punt steken.

De paaseieren werden gewonnen door de volgende spelers:

In finale-groep A:
1. Sander 4 uit 5
2. Paul 4 uit 5
3. Wouter 3 uit 5

In finale-groep B:
1. Pavlo 4 uit 4
2. Alexander 4 uit 4
3. Nico B. 3½ uit 4
4. Anastasia 3½ uit 4

In finale-groep C:
1. Nick 3 uit 3
2. Peter v L 1 uit 3
3. Sape 1 uit 3

Zo kan de naam van Sander op de beker bijgeschreven worden, Proficiat!

Hieronder volgen alle individuele uitslagen, van de voorronde en de finale groepen:

Voorronden:
Groep A
Groep B
Groep C

Finalegroepen:
Groep A
Groep B
Groep C

Reacties zijn gesloten.