Het Wim Barenbrug seniorentoernooi 2014 gewonnen door Fried Logemann

Zaterdag 20 december werd dit toernooi voor de 13e keer gehouden in de Bron. Ditmaal met 18 deelnemers, waaronder een eerdere winnaar (Rudolf Kat, met de hoogste rating) en een “nieuw” oud-ASC-lid, Peter Passenier. In de eerste ronde speelden deze twee ook meteen tegen elkaar met winst voor Kat! Maar daarna ging het niet zo goed met Rudolf, hij verloor van Francois en Hennink en maakte remise met Lauwers. Zo stond halverwege Herman Stakenburg verrassend bovenaan met 3 uit 3, gevolgd door Fried Logemann en Twan Kastelijn met 2,5 punten, die remise tegen elkaar maakten! In de geanimeerde pauze werden weer vele verhalen over vroeger uitgewisseld, maar daarna ging de wedstrijd weer onverminderd verder. In de vierde ronde kwamen Herman en Fried remise overeen en Kastelijn en Passenier wonnen hun partij. In de vijfde ronde verloor Kastelijn van Stakenburg, die daarna in de zesde ronde zelf verloor van Passenier.

Dit leverde een nogal verrassende uitslag op. Herman zakte naar de met Twan Kastelijn gedeelde derde plaats, en Fried en Peter Passenier stegen naar een gedeelde eerste plaats, waarna Fried zichzelf tot winnaar uitriep op basis van weerstandspunten.
(Kreeg Alof Wolt toch nog gelijk die bij het begin van het toernooi Fried al had gefeliciteerd met de winst, omdat je in het Zwitsers systeem je eigen regels kunt opstellen!)

Overige uitslagen hierna:

1-2 Logemann en Passenier, 5 uit 6
3-4 Stakenburg en Kastelijn, 4,5
5-7 Kat, Lauwers en Kraan, 3,5
8-10 Francois, Hennink, Wolt, 3
11-15 Van Leijden, Beusen, Bode, Turk en Kuilenberg, 2,5
16 van Ingen, 2
17 Broeren, 1
18 van Reenen, 0

Reacties zijn gesloten.