de 41e Alphense jeugdschaakdag

Zaterdag 6 juni jl. was alweer de 41e Alphense Jeugdschaakdag. Ook deze keer weer onder de vlag van de Grand Prix van de Leidse Schaakbond.
In totaal ca. 100 deelnemers in 13 groepen begonnen om 13.00 uur aan de strijd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wel waren er dit jaar in totaal veel minder deelnemers dan in het recente “jubileum”-jaar, de 40e editie. Toen waren er meer dan 140 deelnemers! Mogelijk heeft het te maken met het feit dat deze keer de eindronde in Alphen aan den Rijn al begin juni was en daardoor mogelijk last had van schoolactiviteiten, en het NK schoolkampioenschap. Volgend jaar maar weer terug naar eind juni!

Zoals elk jaar waren er weer veel bekers en geldprijzen te verdienen en die werden ook met graagte in ontvangst genomen. Erg verheugend was de deelname uit Alphen aan den Rijn zelf, namelijk 16 jeugdleden van ASC namen deel, en die wonnen ook diverse bekers zoals je hierna kan zien!

ASC-jeugd

V.l.n.r.: Voorste rij: Luc 3e groep 13, Lorin 5e GP klassementsbeker groep E, Rens 1e groep 12, Thomas 3e groep 12. Tweede rij: Twan 2e groep 8, Jarno (verschuild achter Lorin) 1e groep 10 (met 7 uit 7!), Kiri 3e groep 3, Feline 3e groep 9, Yang 3e groep 5. Achterste rij: Richie, organisatie, kreeg als prijs lekkers van Riet en Inge.

Dit jaar lag voor het eerst de leiding van de schaakdag in handen van Richie Bartels, hier op de foto, die het prima deed! Zowel hij, als de vele tafelbegeiders, bedankt voor de inzet!

Reacties zijn gesloten.