Dinard pakt de Bakkenist

Op Dinsdagavond 26 november begonnen 20 schakers aan de afvalrace om de Bakkenist cup. Voor het eerst in de geschiedenis van dit toernooi werd er met een agreement gespeeld. Voor de reguliere partijen bedroeg het speeltempo 4 minuten + 2 seconden per zet. Na de eerste ronde speelden de 10 verliezer nog een verliezersronde om zich alsnog te plaatsen voor de volgende ronde. Om het aantal spelers op 16 te brengen voor de 2e ronde, was er zelfs een “super Lucky loser” Henk Taconis kreeg deze eer.

In de 2e ronde waren geen echte verrassingen te melden, alhoewel Dinard een barrage nodig had tegen Nico van Zuylen. In de kwartfinale stond de Kraker Clement – Dinard op het programma. Uiteindelijk bleek Dinard na 2 spannende wedstrijden de beste en ging hij door naar de halve finale. Ook de eerste team spelers Wouter (Dambrink) en Norbert plaatsten zich voor de halve finale door te winnen van Fons en Anton. Het viertal werd compleet gemaakt door Orla. Hij wist Henk Taconis te verslaan in de kwart finale.

Uiteraard werden alle verliezers ingedeeld in verliezers vier of -achtkampen. Frank was duidelijk de beste in de eerste verliezers vierkamp. De spelers die in de 2e ronde verloren speelden een achtkamp. Deze werd met de volle 100% score gewonnen door Sander. Nico die ook een aardig potje kan snelschaken werd 2e gevolgd door Roderick.

In de halve finale won Wouter verrassend van Norbert. Zo behaalde hij z’n eerste finaleplaats. Een veel grotere stunt zat er niet in. Dinard was duidelijk de betere van Orla en kon zich dus ook gaan opmaken voor de finale.

In de finale bleek Dinard de beste en heeft nu waarschijnlijk voor de 5e keer de Bakkenistcup gewonnen. Zo rond 23:45 uur werden de sinterklaas getinte prijzen uitgereikt en konden de winnaars met een lekkernij naar huis.

De Prijswinnaars:

Finale
1. Dinard (winnaar Bakkenistcup 2013
2. Wouter Dambrink

Verliezers halve finale
3/4 Orla en Norbert

Verliezers poule na kwartfinale
1. Clement
2. Anton

Verliezers Poule 2e ronde
1. Sander
2. Nico
3. Roderick

Verliezers poule 1e ronde
1. Frank

Prijs voor super Lucky losers en man met de meest gespeelde partijen: Henk Taconis

Reacties zijn gesloten.